Hoeveel kost een verhuizing ?

Afhankelijk van of je zelf verhuist of professionals inhuurt, kan de prijs van een verhuizing variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro. Ontdek hoeveel een verhuizing in België kost en hoe je deze financiert!

Hoeveel kost een verhuizing

Hoeveel kost een doe-het-zelf-verhuizing?

Als je goedkoper wilt verhuizen, is zelf doen de meest voor de hand liggende oplossing. Er zijn echter nog steeds een aantal kosten waar je rekening mee moet houden.

Verhuisdozen

Om ervoor te zorgen dat al je spullen veilig van je oude huis naar je nieuwe huis worden vervoerd, is het aan te raden om een budget vrij te maken voor de aanschaf van verhuisdozen. Je hebt verschillende opties: vraag in de supermarkt om dozen, leen ze van vrienden of gebruik de dozen die je al hebt. Zorg ervoor dat ze stevig en van goede kwaliteit zijn. Je kunt ze ook kopen als dat nodig is. De prijzen variëren afhankelijk van de grootte, maar over het algemeen is een paar dozijn euro genoeg om ongeveer vijftig verhuisdozen te kopen.

Huur een voertuig

Tenzij je een eigen bedrijfsvoertuig hebt (of er een kunt lenen), moet je een bestelwagen huren om al je spullen te verhuizen. Huren kan vaak voor een halve dag, een hele dag of een weekend. Het is belangrijk om rekening te houden met het volume van je spullen: heb je veel spullen of grote voorwerpen? Dan kies je best voor een iets grotere bestelwagen. De totale kosten hangen af van de huurperiode en de grootte van het voertuig, maar gemiddeld liggen ze tussen €60 en €150. Vergeet niet om de brandstofkosten mee te rekenen in je schatting.

Een goederenlift huren

Als je erg grote of zware meubels moet verhuizen, of als je in een flat zonder lift woont, kan het nodig zijn om een goederenlift te gebruiken. De gemiddelde kosten liggen tussen €80 en €150.

Een parkeerplaats huren

Het kan zijn dat je een extra parkeerplaats nodig hebt als je verhuist. Als je in een drukke straat of stadscentrum woont, moet je misschien een parkeerplaats huren voor een dag, zodat je bestelwagen of goederenlift rustig kan parkeren. De prijzen variëren aanzienlijk van stad tot stad, van enkele euro’s tot tientallen euro’s.

De kost van je verhuis zal dus vooral afhangen van de middelen die je al tot je beschikking hebt. Voor een self-catered verhuizing moet je tussen de €250 en €500 budgetteren.

Wil je verhuizen maar heb je de ideale woning nog niet gevonden? Ontdek alle koop– en huurwoningen in Waals-Brabant en Vlaams-Brabant!

Hoeveel kost een verhuizing door een gespecialiseerd bedrijf?

Als je niet genoeg tijd of zin hebt om je verhuizing zelf te organiseren, of als je bang bent dat je je spullen beschadigt door ze zelf te vervoeren, kun je een beroep doen op de diensten van een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Natuurlijk is deze optie duurder dan zelf verhuizen. Bij het schatten van de prijs van een professionele verhuizing moet je rekening houden met de volgende criteria:

Het volume dat moet worden vervoerd

Afhankelijk van het volume (uitgedrukt in kubieke meter) van de voorwerpen die u wilt verhuizen, kunt u het aantal en de grootte van de benodigde dozen bepalen, evenals de grootte van de vrachtwagen die geschikt is voor uw verhuizing.

De afstand die moet worden afgelegd

Als u de afstand weet tussen uw huidige woning en uw nieuwe verblijfplaats, kunt u de transportkosten schatten.

De verhuisdatum

Vermijd het plannen van uw verhuizing tijdens vakantieperiodes, weekends, het einde van de maand of feestdagen, aangezien de verhuiskosten tijdens deze periodes over het algemeen hoger liggen.

Professionele verhuisdiensten

De kosten van een verhuizing hangen ook af van de diensten die professionele verhuisbedrijven aanbieden. Diensten zoals het demonteren van meubels, schoonmaken, inpakken en vervoeren worden toegevoegd aan je factuur.

Het aantal breekbare voorwerpen

Breekbare voorwerpen vereisen speciale bescherming tijdens het transport. Als u uw verhuizing aan ons toevertrouwt, beschikken wij over alle benodigde en geschikte apparatuur om de veiligheid van uw breekbare goederen te garanderen.

De kosten van een verhuizing kunnen dus aanzienlijk variëren afhankelijk van deze factoren. Hieronder vindt u enkele prijsklassen voor verschillende soorten verhuizingen:

Type accommodatie

Verhuizen binnen dezelfde stad

Verhuizingen over lange afstand (<500 km)

2- tot 4-kamerappartementen

Tussen 410 en 1200 euro

Tussen 1800 en 2200 euro

5- tot 7-kamerappartement

Tussen 760 en 1400 euro

Tussen 1900 en 3200 euro

Gelijkvloers huis

Tussen 1600 en 1800 euro

Tussen 2400 en 3500 euro

Huis met bovenverdieping

Tussen 1600 en 2400 euro

Tussen 2900 en 3800 euro

Hoe kan ik een verhuizing naar België financieren?

Heb je geld nodig om je verhuizing te financieren? Overweeg dan om een persoonlijke lening af te sluiten. De goedkoopste persoonlijke leningen vind je op de Gelbank.be vergelijker.

Een persoonlijke lening is een soort consumentenkrediet. Het “onbeperkte” karakter ervan betekent dat je het geld kunt gebruiken zoals je wilt, zonder dat je de kredietverstrekker bewijsstukken hoeft voor te leggen. Met een persoonlijke lening kun je dus je verhuizing financieren, maar ook elk ander project dat je in gedachten hebt, zoals het kopen van meubels of het inrichten van je nieuwe huis. Hoewel het bedrag kan variëren afhankelijk van de bank en je leencapaciteit, ligt het bedrag van een persoonlijke lening over het algemeen tussen €1.250 en €100.000, met een looptijd van 12 tot 120 maanden.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *